Tarihçemiz

08-11-2022 13:57
Tarihçemiz

ERÜST’ÜN TARİHİ

10 yaşında Alanya’dan Antalya’ya gelen Hüseyin ERÜST ve babası o dönemlerde tarımla uğraşmaya başlayarak şirketin temelini atmışlardır. Oğul Mahmut Ünal ERÜST ilk ve orta öğretimine Antalya’da devam etmiş, tarıma olan ilgisi onu babasıyla birlikte tarımla uğraşmaya yöneltmiştir. Mahmut Ünal ERÜST ve babası Hüseyin ERÜST Antalya’nın ilk seracıları olarak bilinirler.

1976 yılında baba Hüseyin ERÜST’ ün ölümünden sonra, işleri oğul Mahmut Ünal ERÜST yürütmeye başlamıştır. İlk yıllar 10 dekar kapalı serada salatalık ağırlıklı, domates, biber üretimi yapmış daha sonra ki yıl yine serada Antalya’da ilk defa kavun, karpuz üretimi gerçekleştirmiştir. 1985-1995 yılları arasında, yine Antalya’da ilk defa çilek ağırlıklı, şeftali, erik, yenidünya, ahududu üretimini gerçekleştiren Erüst, 1 Ekim 1990 tarihinde Antalya’da yapılan ve 18 Avrupa ülkesinin katıldığı "Uluslararası Tarım Kongresi’ne” entegre tarım mahsulleri üretimi yaptığı için önerilmiş ve Tarım Bakanlığı tarafından yapılan seçim sonucunda Avrupa’nın örnek çiftçisi seçilerek, Avrupa Tarım Birliği tarafından Altın Madalya ile ödüllendirilmiştir. Yurtiçi ve yurtdışında birçok takdirname olan Mahmut Ünal ERÜST, o dönemin Tarım Bakanı tarafından da Altın Madalya ile ödüllendirilmiştir.

1998 yılında "Erüst Tarım Üretim Pazarlama Ltd. Şti.” olarak anılmaya başlayan şirketimiz 4. Kuşak Mustafa ERÜST başkanlığında, teknolojiyi daha iyi kullanarak, yeni ürünlerle sektördeki yerini almıştır. Mustafa ERÜST’ ün liderliğinde şirketimiz, ülke sınırları içerisinde daha önce üretilmemiş ürünlerimizi ülkemize getirerek, sektörde liderliğini korumaktadır. Yenilikçi bir kimliğe sahip olan Mustafa Erüst, şirketimizin ARGe çalışmalarını da yakından takip etmektedir. Ürettiğimiz ürünlerin, insan sağlığına en elverişli şekilde tohumdan mutfağa kadar uzanan yolda, size ulaşmasını sağlayabilmek için, dünyanın bir çok bölgesinde yaptığı ziyaretlerde edindiği bilgi ve teknolojiyi ülkemize getirmektedir. Küreselleşen dünyamızda, bir marka olmayı hedefleyerek çıktığı bu yolda, ulusumuz ve insanlık adına elini taşın altına koymanın verdiği huzurla Erüst Tarım, üretmeye devam edecektir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.